Liverpool profiteert nauwelijks van City-verlies, Spurs ontsnapt, blamage Chelsea

Liverpool profiteert nauwelijks van City-verlies, Spurs ontsnapt, blamage Chelsea

30-01-2019 22:58 Laatste update: 23:45
44

Liverpool is woensdagavond slechts één punt uitgelopen op achtervolger Manchester City. In eigen huis kwam de ploeg van trainer Jürgen Klopp niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Tottenham Hotspur hield op de valreep drie punten over aan de thuiswedstrijd tegen Watford. Een blamage was er voor Chelsea tegen Bournemouth.

Liverpool - Leicester City
Door de verrassende nederlaag van Manchester City bij Newcastle United (dinsdag) kreeg Liverpool de kans om de voorsprong op de Premier League-ranglijst te vergroten naar zeven punten. Dat lukte The Reds niet - en dat had de ploeg aan zichzelf te danken.

Na drie minuten maakte Sadio Mané de 1-0 voor Liverpool. Dat leek de voorbode voor een simpele avond, maar niets bleek minder waar. Op slag van rust maakte Harry Maguire de gelijkmaker, waarna Liverpool er niet in slaagde om nog een winnende treffer te forceren.

Tottenham Hotspur - Watford
De nummer drie van de ranglijst, Tottenham Hotspur, won wél. Dat ging met het betere kunst- en vliegwerk. Craig Cathcart zette Watford voor rust op een 0-1 voorsprong. Pas in de slotfase hervond Spurs zich: Heung-Min Son (net terug van de Azië Cup) en Fernando Llorente maakte op de valreep de 1-1 en 2-1.

Bournemouth - Chelsea
Als er nog hoop was, dan is die nu wel vervlogen: Chelsea is afgehaakt in de Engelse titelrace. Middenmoter Bournemouth was woensdagavond te sterk: 4-0. Chelsea begon goed , maar werd - zoals wel vaker - zelden écht gevaarlijk. In de spits stond Gonzalo Higuain. De Argentijnse spits maakte zijn Premier League-debuut, maar kon geen potten breken en werd na een uur gewisseld voor Olivier Giroud.

In de tweede helft maakte Bournemouth het verschil. Joshua King opende na 47 minuten de score, waarna David Brooks, opnieuw King en Charlie Daniels er 2-0, 3-0 en 4-0 van maakten. Door de afstraffing blijft Chelsea op een seizoenstotaal van 47 punten staan. De druk op Chelsea-manager Maurizio Sarri zal de komende dagen alleen maar toenemen. 

Alle uitslagen Premier League:
Southampton - Crystal Palace: 1-1