Update: Kogel door de kerk: Diks gepresenteerd bij nummer 17 van Italië

Update: Kogel door de kerk: Diks gepresenteerd bij nummer 17 van Italië

31-01-2019 15:38 Laatste update: 15:44
23

Niet Feyenoord of Standard Luik, maar Empoli lijkt de nieuwe club te worden van Kevin Diks. Volgens Italiaanse media staat Fiorentina op het punt om de Nederlandse rechtsback op deadlineday te verhuren. 

De afgelopen weken werd Diks (22) gelinkt aan tal van clubs. De jonge vleugelverdediger komt ook dit seizoen niet aan de bak bij Fiorentina. Een terugkeer naar Feyenoord, dat hem vorig seizoen huurde, leek even aan de orde. Ook een mogelijke overstap naar Standard Luik behoorde tot de mogelijkheden.

Italiaanse media melden donderdag echter dat Diks aan de slag gaat bij Empoli, de nummer zeventien van de Serie A. Empoli staat drie punten boven de degradatiestreep. Jacob Rasmussen, een Deense verdediger, bewandelt de omgekeerde weg en verkast juist naar Florence.

Diks kwam dit seizoen nog geen minuut in actie in Italië. De oud-speler van Vitesse heeft bij z'n club nog een contract tot medio 2021. 

Update 10:33 uur: Ook Voetbal International meldt dat Diks onderweg is naar Empoli. Volgens VI wordt Diks voor anderhalf jaar verhuurd door Fiorentina. Omdat Fiorentina nog wel vertrouwen heeft in de 22-jarige verdediger, wil de club Diks niet verkopen.

Update 15.38: Diks gaat zijn carrière inderdaad vervolgen bij Empoli. De nummer 17 van de Serie A huurt de rechtsback tot aan de zomer van 2020 van Fiorentina, laten ze weten via de officiële kanalen.

Lees ook: Haal me hier weg: Bruma, Diks, Afellay en 9 andere Nederlanders in de vergetelheid