Tadic vier jaar lang vogelvrij in de Premier League: 'Ik kan geen ijs meer zien!'

Tadic vier jaar lang vogelvrij in de Premier League: 'Ik kan geen ijs meer zien!'

31-01-2019 08:59
125

Dusan Tadic keerde aan het begin van dit seizoen terug in de Eredivisie na vier seizoenen in dienst van Southampton. De Servische Ajacied had het na vier jaar wel gezien in de Premier League.

Tadic was uitgeput na vier seizoenen zonder winterstop en herinnert zich vooral het grote aantal schoppen dat hij in ontvangst heeft moeten nemen. "Ik zat na elke wedstrijd helemaal onder het ijs. Ik kan voor de rest van mijn leven geen ijs meer zien! Zelfs niet in een glas water", lacht hij in gesprek met Andy van der Meijde, in diens YouTube-show Bij Andy in de Auto.

Volgens de dertigjarige linkspoot zijn aanvallers nagenoeg vogelvrij in Engeland. "Je wordt nauwelijks beschermd. Voor verdedigers en verdedigende middenvelders is het een perfecte competitie. Die kunnen doen wat ze willen. You are just killing people." In Nederland fluiten de scheidsrechters echter een stuk strenger, vindt Tadic. "Als iemand je aanraakt, is het meteen een overtreding. Dat is belangrijk voor aanvallend ingestelde spelers."

Tadic maakte afgelopen zomer een bewuste keuze door terug te keren naar Nederland, waar hij een verleden heeft bij FC Groningen en FC Twente. "Ik kreeg veel aanbiedingen, uit de Premier League en Italië. En nog een paar for the money. Maar mijn hart ligt nog steeds in Nederland. En Ajax is altijd mijn droomclub geweest."