AZ legt 'intelligente' aanvaller vast: In zijn laatste jaar van het gymnasium

AZ legt 'intelligente' aanvaller vast: "In zijn laatste jaar van het gymnasium"

31-01-2019 10:48
36

AZ heeft zich op de laatste dag van de winterse transferperiode versterkt met een achttienjarige Zweed. Rasmus Wendt komt over van BK Häcken en tekent een contract tot het einde van het seizoen.

Dat bevestigt AZ donderdag via de officiële kanalen. In het contract van Wendt is een optie voor twee extra seizoenen opgenomen. Het achttienjarige talent liep in december al stage bij AZ en sluit nu aan bij de Alkmaarse beloften, die uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie.

"Dit is een groot moment voor mij en mijn familie", reageert Wendt op de website van zijn nieuwe club. "AZ is een prachtige club, dus ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan. AZ is een familiaire en professionele club. Ik kan hier werken met alleen maar specialisten. Het komende halfjaar focus ik mezelf op het aarden in Nederland. Hopelijk kan in dan in de toekomst de stap naar het eerste maken."

Paul Brandenburg, hoofd opleidingen van AZ, is blij met de komst van Wendt. "Rasmus is een heel interessante speler, zeker op fysiek gebied. Hij is een jongen met snelheid en veel diepte in zijn spel. Ik ben heel benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen. Naast dat hij op school intelligent is, hij zit in zijn laatste jaar van het gymnasium, komt hij ook heel goed uit de cognitieve testen. Er zit nog veel rek in zijn ontwikkeling."