Update: Nederlandse enclave bij Stoke slinkt: Pieters bezegelt huurtransfer

Update: Nederlandse enclave bij Stoke slinkt: Pieters bezegelt huurtransfer

Gepubliceerd: donderdag 31 januari 2019 om 22:13do 31-01-2019 om 22:13

Laatste update: donderdag 31 januari 2019 om 23:20do 31-01-2019 om 23:20

Erik Pieters gaat op de slotdag van de transfermarkt nog van club veranderen. De linksback van Stoke City wordt spoedig in Frankrijk verwacht, waar hij gaat tekenen bij Ligue 1-club Amiens.

Dat melden Franse media, waaronder L'Equipe en France Football. Pieters wordt in de komende uren verwacht om zich medisch te laten keuren. De Nederlander was zeker niet de eerste keuze van Amiens. De nummer achttien van de Ligue 1 wilde zich eerst versterken met Lumor van Sporting Portugal en Jorge van FC Porto. Die spelers bleken niet haalbaar, waarna Pieters in beeld is gekomen. Hij gaat gehuurd worden van Stoke. 

Pieters degradeerde afgelopen seizoen met Stoke uit de Premier League. Het afgelopen halfjaar speelde hij 21 competitiewedstrijden voor zijn club, die hij al bijna zes jaar dient. Pieters speelde in Nederland twee seizoenen in de hoofdmacht van FC Utrecht en vijf voor PSV. Pieters maakte achttien keer zijn opwachting in het Nederlands elftal. De laatste jaren is hij niet meer opgeroepen door de bondscoaches. 

Update 22.13 uur: Erik Pieters heeft zijn transfer naar Amiens afgerond. De dertigjarige linksback verruilt Stoke City op huurbasis voor de nummer achttien van de Ligue 1. Door het vertrek van Pieters slinkt de Nederlandse enclave bij Stoke. Eerder werd het contract van Ibrahim Afellay al ontbonden en Cuco Martina vertrok eerder op de dag op huurbasis naar Feyenoord. Alleen Bruno Martins Indi blijft daardoor over.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Past de Ligue 1 bij Pieters?

(605 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws