De Graafschap haalt ook in vierde linie versterking: back komt over van PEC

De Graafschap haalt ook in vierde linie versterking: back komt over van PEC

31-01-2019 18:39
40

De Graafschap heeft vlak voor het sluiten van de transfermarkt gewinkeld bij PEC Zwolle, melden de clubs donderdagavond via de officiële kanalen. Back Ruben Ligeon gaat de Superboeren op huurbasis versterken.

"Met Ruben halen wij een back binnen die aan twee kanten goed uit de voeten kan", laat manager voetbalzaken Peter Hofstede weten aan de clubsite van De Graafschap. De Eredivisie-hekkensluiter haalde eerder deze transferperiode al Nigel Bertrams, Azor Matusiwa en Charlison Benschop maar de Vijverberg: een versterking in elke linie. "Het team heeft de afgelopen wedstrijden ook laten zien dat het stappen maakt op het hoogste niveau, nu is het zaak om dit om te zetten in punten", aldus Hofstede.

De bij Ajax opgeleide Ligeon voegde zich in januari 2018 bij de Zwollenaren, maar kwam, mede door blessureleed, niet veel aan spelen toe. Dit seizoen kwam hij alleen tijdens de 3-1 zege op Feyenoord in actie. Het vertrek van concurrent Kingsley Ehizibue leek Ligeon meer perspectieven op speeltijd te geven, maar eerstgenoemde blies een zeker lijkende transfer naar Genoa alsnog af. De naar Doetinchem vertrekkende vleugelverdediger heeft bij PEC nog een contract tot medio 2020.