Albers: 'De hele Eredivisie heeft geïnformeerd, maar Ajax wil hem graag houden'

Albers: 'De hele Eredivisie heeft geïnformeerd, maar Ajax wil hem graag houden'

31-01-2019 20:09
38

De hele Eredivisie heeft deze winter geïnformeerd naar Dani de Wit. Dat stelt zaakwaarnemer Guido Albers. De 21-jarige middenvelder werd onlangs door trainer Erik ten Hag overgeheveld naar Ajax 1.

Door die promotie was een verhuurperiode geen optie. "De hele Eredivisie heeft geïnformeerd naar Dani, omdat hij een speler is die veel clubs niet hebben", vertelt Albers aan Ajax Showtime.

De zaakwaarnemer klopte vervolgens aan bij Ajax-directeur Marc Overmars. "Er is overlegd met Overmars over wat zijn positie is binnen Ajax, ook omdat je op een gegeven moment niet meer kan spelen in Jong Ajax. Maar hij zal zijn minuten in Jong en het eerste blijven maken en hij voegt iets toe aan het elftal waar Ajax binnen en buiten het trainingsveld behoefte aan heeft."

Albers verwacht dat De Wit in de tweede seizoenshelft minder gaat spelen. "Het huidige middenveld wil de tweede seizoenshelft met de Champions League, halve finale KNVB beker en Eredivisie ook alles spelen. Ik heb geprobeerd het verwachtingspatroon wat te temperen, om teleurstellingen te voorkomen."

"Dani staat er totaal niet zo in en dat is heel mooi, ook omdat Ajax hem heel graag wilde houden. De vraag is: Heb je zelf haast om iedere week negentig minuten te spelen of kun je het blijven opbrengen? Het wordt voor hem een heel interessante periode. We zullen komende zomer kijken hoe Ajax in de wedstrijd zit", besluit hij.