Feyenoord strikt Martina na 'ontzettend triest nieuws': Zeer ervaren en allround

Feyenoord strikt Martina na 'ontzettend triest nieuws': "Zeer ervaren en allround"

31-01-2019 19:31
30

Cuco Martina is in De Kuip de opvolger van Eric Botteghin. Dat stelt Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord. Martina wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Everton.

Feyenoord moest snel handelen toen dinsdag bleek dat Botteghin de rest van het seizoen is uitgeschakeld met een knieblessure. "Het is ontzettend triest voor Eric dat hij er zo lang niet bij kan zijn. Nu hij is weggevallen, zouden we eventuele nieuwe tegenslagen in de defensie moeilijk op kunnen vangen", licht Van Geel toe op de clubsite.

De defensieve problemen worden nu opgelost met de komst van Martina, die dit seizoen door Everton werd uitgeleend aan Stoke City. Van Geel: "Dat ondervangen we met Martina, die in het verleden ook al bij ons op de radar stond, zeer ervaren en allround is, op alle posities in de verdediging kan spelen en bovendien de stad en de club al kent."

Martina groeide op in Rotterdam en speelde in de jeugd bij Sportclub Feyenoord. Hij kwam vervolgens uit voor RBC Roosendaal, RKC Waalwijk, FC Twente, Southampton, Everton en Stoke.