Update: Deadline Day-aankoop Vitesse heeft werkvergunning binnen en kan spelen

Update: Deadline Day-aankoop Vitesse heeft werkvergunning binnen en kan spelen

07-02-2019 11:41 Laatste update: 11:44
Eredivisie 86 Reacties

Fred Rutten gaat Vitesse aan de eerste aanwinst van buitenaf deze winter helpen. De Arnhemmers staan op het punt om de spits Mohammed Dauda van Anderlecht te huren.

De Gelderlander heeft Dauda donderdagavond al gespot op trainingscomplex Papendal. Het wachten is nu op officiële bevestiging vanuit Arnhem en Brussel. De twintigjarige Ghanees hoefde bij Anderlecht niet op speeltijd te rekenen en werd al langere tijd gelinkt aan een transfer naar Vitesse. De afgelopen dagen zijn de ontwikkelingen echter in een stroomversnelling geraakt.

Dauda moet samen Oussama Darfalou gaan strijden om een plek in de dun bezette spitspositie. Eerste keus Tim Matavz is voorlopig uit de roulatie met een beenbreuk. De Ghanees is de eerste 'echte' winterse aanwinst van Vitesse, dat tot dusver alleen doelman Jeroen Houwen terughaalde van Telstar. Khalid Karami en Thomas Bruns keerden de Arnhemmers juist de rug toe: zij gingen op huurbasis aan de slag bij respectievelijk NAC Breda en FC Groningen.

Update 23.02 uur: Vitesse heeft Mohammed Dauda binnen. De Arnhemmers nemen de twintigjarige spits op huurbasis over van Anderlecht en hebben tevens een optie tot koop bedongen. Technisch directeur Marc van Hintum: "Dauda is een jonge speler met veel talent. We volgen hem al langer, dus zijn kwaliteiten zijn ons welbekend. Hij is snel, technisch vaardig en beschikt over een scorend vermogen. Het is een speler die op de spitspositie inzetbaar is, maar ook op de flanken goed uit de voeten kan."

Update 07/02, 11:41 uur: Vitesse kan dit weekend voor het eerst beschikken over Mohammed Dauda. De spits werd op Deadline Day gehuurd van Anderlecht. De Arnhemmers bedongen daarbij een optie tot koop. Afgelopen weekend was Dauda nog niet speelgerechtigd. Inmiddels is de werkvergunning van de spits binnen en dus begint Dauda donderdag aan zijn eerste training voor Vitesse.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s