Voormalig toptalent Ould-Chikh duikt op in Turkije en tekent voor 1,5 jaar

Voormalig toptalent Ould-Chikh duikt op in Turkije en tekent voor 1,5 jaar

31-01-2019 20:55 Laatste update: 21:01
8

Bilal Ould-Chikh hoopt zijn carrière in Turkije uit het slop te trekken. Het toptalent van weleer is opgedoken bij Denizlispor, waar hij een contract voor anderhalf jaar tekent. Ould-Chikh zat zonder club, nadat hij in de zomer van 2018 was vetrokken bij FC Utrecht.

De 21-jarige Nederlander van Marokkaanse komaf beleefde in het seizoen 2014/'15 zijn doorbraak bij FC Twente. Hij speelde zestien Eredivisie-duels voor de Tukkers, waarin hij één keer scoorde. De vleugelaanvaller maakte daarna voor ruim één miljoen euro de overstap naar Benfica, maar in Portugal stagneerde zijn ontwikkeling. Hij maakte nooit zijn debuut voor Benfica.

Ould-Chikh moest in maart 2017 zelfs gedwongen vertrekken uit Lissabon. Volgens de FIFA had hij recht op een vergoeding van 3,5 miljoen. Om dat niet te hoeven uitbetalen plaatste Benfica zelfs een lijst met alle misdragingen van de voormalig Nederlands jeugdinternational.  

FC Utrecht besloot hem in de zomer van 2017 een nieuwe kans te geven, maar ook in de Domstad kwam hij niet tot wasdom. Na één jaar en slechts drie duels werd zijn contract ontbonden. Denizlispor komt uit op het tweede niveau in Turkije. Ook Ismaïl Aissati speelt bij de koploper van de 1. Lig.