Fortuna Sittard ziet 'ruwe diamant' vertrekken: Zij gaan regelmatig Europa in

Fortuna Sittard ziet 'ruwe diamant' vertrekken: "Zij gaan regelmatig Europa in"

31-01-2019 20:58 Laatste update: 21:02
6

André Vidigal verlaat Fortuna Sittard voor APOEL Nicosia. De twintigjarige aanvaller uit Portugal kwam dit seizoen amper aan de bak in de Eredivisie.

Vidigal, wiens Fortuna-contract nog tweeënhalf jaar doorloopt, speelt tot de zomer van 2020 op huurbasis bij APOEL Nicosia. De Cypriotische club heeft een optie tot koop bedongen. Vidigal speelde sinds 2017 bij Fortuna Sittard, dat hem overnam van het Portugese Académica de Coimbra.

"André is een talentvolle jongen, een ruwe diamant. Die moet wel nog geslepen worden en daarvoor moet hij veel spelen", verklaart technisch manager Sjoerd Ars na het vertrek van Vidigal. "Hij heeft dit seizoen al een aantal keren minuten gemaakt, maar niet als vaste waarde. Dat is wel wat hij nodig heeft in deze fase van zijn carrière."

"APOEL Nicosia is de huidige nummer één van Cyprus. Zij gaan regelmatig Europa in. Door op dat niveau wekelijks minuten te maken kan hij zichzelf verder gaan ontwikkelen. Daar hebben alle betrokken partijen uiteindelijk profijt van", besluit Ars.