Update: 'Kobayashi maakt seizoen ondanks Spaanse interesse af bij Heerenveen'

Update: 'Kobayashi maakt seizoen ondanks Spaanse interesse af bij Heerenveen'

31-01-2019 23:27 Laatste update: 23:27
9

Het is niet uitgesloten dat sc Heerenveen in de laatste uren van de transferperiode nog een speler ziet vertrekken. Yuki Kobayashi wordt begeerd door Deportivo La Coruña.

Dat meldt de Spaanse kwaliteitskrant El Mundo. Deportivo, dat uitkomt in de Segunda División, zou op dit moment met Heerenveen in onderhandeling zijn over een transfer van Kobayashi. Het is niet bekend hoe ver de twee clubs met elkaar zijn. De tijd dringt, want de transferdeadline verstrijkt over iets minder drie uur.

Het is geen geheim dat Heerenveen wil meewerken aan een vertrek van Kobayashi. De 26-jarige Japanner beschikt over een aflopend contract en gaat niet verlengen. Als niet-EU-speler drukt Kobayashi met zijn salaris zwaar op de Friese begroting.

Heerenveen nam deze winter al afscheid van Arber Zeneli (Stade Reims), Dave Bulthuis (Ulsan Hyundai), Marco Rojas (Sonderjyske), Nicolai Naess (Sarpsborg) en Jordy Bruijn (NEC, verhuur). Andreas Skovgaard (transfervrij), Dennis Johnsen (Ajax, huur) en Ibrahim Dresevic (Elfsborg) kwamen naar het Abe Lenstra Stadion. Morten Thorsby bleef.

Update 23.27 uur: Een transfer van Yuki Kobayashi is voorlopig van de baan. De Japanner was naar verluidt in onderhandeling met Deportivo La Coruña, maar de Leeuwarder Courant meldt dat hij het seizoen afmaakt bij sc Heerenveen.