Willem II stemt in met verzoek Croux: 'Een plaag voor iedere verdediging'

Willem II stemt in met verzoek Croux: 'Een plaag voor iedere verdediging'

31-01-2019 21:48 Laatste update: 21:54
3

Jordy Croux maakt het seizoen op huurbasis af bij MVV Maastricht. De 25-jarige aanvaller komt over van Willem II. In Tilburg deed trainer Adrie Koster nauwelijks een beroep op hem.

Voor Croux is het een terugkeer op het oude nest. De Belg speelde voor zijn overstap naar Willem II in de zomer van 2016 al twee seizoenen uit voor MVV. In eigen land was hij eerder actief bij RC Genk en OH Leuven. 

Croux kwam in zijn eerste jaar in Tilburg nog regelmatig in actie, maar daarna nam zijn speeltijd steeds meer af. Dit seizoen kwam hij niet verder dan acht duels in de Eredivisie, waarvan vier als basisspeler. De buitenspeler vroeg de club dan ook om mee te werken aan een verhuurperiode. Zijn contract bij Willem II loopt komende zomer af, waardoor hij niet meer lijkt terug te keren.

Croux kwam in zijn eerste periode bij MVV 85 keer in actie, waarin hij achttien keer scoorde. "Jordy Croux is natuurlijk géén onbeschreven blad voor ons", zegt trainer Ron Elsen van de Limburgers. "Hij heeft ruim twee seizoenen in het rood-wit gespeeld en heeft destijds laten zien wat hij in zijn mars heeft. Jordy heeft in zijn eerste seizoenen bij Willem II op Eredivisie-niveau aangetoond dat die kwaliteiten zelfs verder reiken dan de Keuken Kampioen Divisie."

"We zijn dan ook blij dat hij tóch voor MVV Maastricht kiest om zijn carrière weer de impuls te geven die op dit moment nodig is. Jordy is met zijn snelheid, actieradius én doelgerichtheid een plaag voor iedere verdediging."