Bedrijvig Fortuna presenteert ook nog nieuwe speler: Duitser vervangt Dammers

Bedrijvig Fortuna presenteert ook nog nieuwe speler: Duitser vervangt Dammers

31-01-2019 22:05 Laatste update: 22:11
20

Fortuna Sittard toont zich zeer bedrijvig in de laatste uren voordat de winterse transfermarkt op slot gaat. De Limburgers lieten André Vidigal vertrekken, maar verwelkomen zelf ook nog een speler: de Duitser Anthony Syhre tekent voor 2,5 jaar.

De 23-jarige centrale verdediger komt transfervrij over van Würzburger Kickers in zijn geboorteland. Hij geldt als de vervanger van de zwaar geblesseerde Wessel Dammers. "Anthony is een fysiek sterke verdediger", zegt technisch manager Sjoerd Ars. "Niet bang voor het duel, een sterke kopper en met een flinke portie onverzettelijkheid. Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft hij al aardig wat ervaring en is hij niet bang om de leiding te nemen. En hij beschikt over de Duitse sportmentaliteit."

Syhre hoopt zich zo snel mogelijk in de basis te spelen. "En vervolgens met het team zoveel mogelijk punten pakken in de competitie. De Eredivisie is een aantrekkelijke competitie, zeker voor jonge spelers zoals ik. Fortuna hanteert een speelstijl waarin ik prima pas. Het stadion is trouwens prachtig en over de fans hoor ik alleen maar goede dingen. Ik wil mezelf daarom bij deze club en op dit niveau bewijzen, mijn talent laten zien. En wie weet waar dat toe leidt."

De Duitse mandekker had nog een contract tot komende zomer bij Würzburger Kickers. Syhre doorliep de jeugdopleiding van Hertha BSC en kwam verder uit voor VfL Osnabrück. De geboren Berlijner speelde 25 wedstrijden voor Duitsland O15, O18, O19 en O20.

Fortuna roerde zich al twee keer eerder op deadline day. Eerder kwam het Franse talent Mahamadou Dembélé op huurbasis over van Red Bull Salzburg en werd André Vidigal voor anderhalf jaar verhuurd aan APOEL Nicosia.