Overstap Bakker van Ajax naar PSG 'bizar': 'Clubs uit rechterrijtje informeerden'

Overstap Bakker van Ajax naar PSG 'bizar': 'Clubs uit rechterrijtje informeerden'

31-01-2019 23:06
62

De transfer van Mitchel Bakker van Ajax naar Paris Saint-Germain is 'bizar'. Dat stelt clubwatcher Freek Jansen van Voetbal International. De linksback werd in Amsterdam nog niet goed geacht om de concurrentie aan te gaan met Nicolas Tagliafico.

"Tagliafico was de afgelopen weken geblesseerd, maar dan is het niet zo dat Bakker gelijk de stand-in is. Helemaal niet", zegt Jansen op de website van VI. "Hij zat daar nog ver vanaf. Ze vonden hem wel een groot talent."

Bakker had nog een contract tot het einde van het seizoen bij Ajax, waardoor hij in de zomer transfervrij de overstap maakt naar PSG. "Hij heeft Mino Raiola als zaakwaarnemer, dus er was al weer wat ruis op de lijn. Denk maar eens aan wat andere spelers van Raiola bij Ajax in het recente verleden. Bijvoorbeeld Kenny Tete en Justin Kluivert, om wie ook veel gedoe was."

"Het is gewoon een bizarre transfer", vervolgt Jansen. "Laten we eerlijk zijn: het slaat helemaal nergens op. Clubs uit het rechterrijtje van de Eredivisie hebben bij Ajax geïnformeerd of ze Bakker konden huren. Dat vond Ajax prima. Maar Bakker en vooral zijn omgeving en zaakwaarnemers hadden iets heel anders in hun hoofd. Zij schermden met AC Milan, Paris Saint-Germain en weet ik wat nog meer. Dat is tamelijk krankzinnig."