Real ondanks pijnlijke misser Vazquez naar halve finale: Benzema blinkt uit

Real ondanks pijnlijke misser Vazquez naar halve finale: Benzema blinkt uit

31-01-2019 23:23 Laatste update: 23:58
9

Real Madrid heeft zich eenvoudig voor de halve finales van het toernooi om de Copa del Rey geplaatst. De ploeg van trainer Santiago Solari won het tweede duel met Girona met 1-3. Karim Benzema was opnieuw uitstekend op dreef.

Real had de eerste ontmoeting met de Catalanen al met 4-2 gewonnen, maar Solari stuurde desondanks de nodige sterren het veld op. Vinicius Junior en Lucas Vazquez kregen opnieuw de voorkeur boven Gareth Bale en Marco Asensio, terwijl ook Isco wederom op de bank moest plaatsnemen.

Het was Benzema die een hoofdrol opeiste. De Fransman besliste het treffen met twee treffers voor rust. Hij trof na 27 minuten doel na kort tikwerk met Dani Carvajal en in de 43e minuut schoot hij via de binnenkant van de paal binnen. Lucas Vazquez verzuimde na ruim een uur voor open doel de 3-0 op het scorebord te zetten, maar dat deerde Real niet. 

Girona tekende via Pedro Porro nog wel voor de aansluitingstreffer, maar Marcos Llorente maakte er met een afstandsschot snel 3-1 van. Real voegt zich daardoor bij Valencia, Barcelona en Real Betis in de halve finale.

Lazio naar halve finale Coppa Italia na boeiend gevecht
SS Lazio rekende in de kwartfinale van de Coppa Italia na strafschoppen af met Internazionale. De Romeinen waren in de verlenging op voorsprong gekomen dankzij Ciro Immobile, maar Mauro Icardo bood Inter weer eens de reddende hand met een goal in extremis. Penalty's moesten daardoor de beslissing brengen. Daarin miste onder meer Radja Nainggolan, waardoor Lazio het nu opneemt tegen AC Milan.