Uitblinker Cillessen 'houdt zich aan de afspraak': 'Je kent me, weinig gekkigheid'

Uitblinker Cillessen 'houdt zich aan de afspraak': 'Je kent me, weinig gekkigheid'

01-02-2019 08:17 Laatste update: 08:19
33

Jasper Cillessen heeft ondanks zijn heldenrol bij Barcelona niet gedacht aan een winters vertrek bij de Catalanen. De doelman uit Groesbeek, die in het bekertreffen met Sevilla zijn waarde bewees voor Barcelona, weet dat hij daardoor weer een half jaar op de bank zal moeten zitten.

Cillessen stopte in het thuisduel tegen Sevilla (6-1 winst) een strafschop van Ever Banega en maakte ook in het restant van de wedstrijd indruk met een aantal reddingen. Na afloop werd hij dan ook geprezen door zijn trainer, Ernesto Valverde. "Het is altijd mooi als dit over je wordt gezegd", zegt Cillessen tegen De Telegraaf. "Maar het liefst wil ik wekelijks spelen en ik weet hoe mijn situatie is, omdat Marc-André ter Stegen een goede keeper is."

"Deze maand spelen we nog twee bekerwedstrijden en dan pas eind mei hopelijk de finale", vervolgt de Groesbeekse doelwachter. "In de tussenliggende periode zit ik op de bank. De club weet dat ik meer speeltijd wil."

Toch ging Cillessen in de afgelopen transferperiode niet op zoek naar meer speeltijd. Hij werd opnieuw in verband gebracht met Juventus. "Deadlinedag kan heel gek zijn, maar je kent mij ook: weinig gekkigheid. Natuurlijk is het lastig als je het gevoel hebt dat je steeds dichter bij een basisplaats komt en iedereen heel positief over je is. Maar ik heb met mijn volle verstand voor vijf jaar getekend, dus vind ik dat je je aan de afspraken moet houden."