'Geduld is op: FC Barcelona heeft het helemaal gehad met Rabiot'

'Geduld is op: FC Barcelona heeft het helemaal gehad met Rabiot'

01-02-2019 08:35 Laatste update: 08:42
60

'Adrien Rabiot is de klos', kopt Mundo Deportivo vrijdag, een dag na deadline day. De interesse van FC Barcelona in de Franse middenvelder van Paris Saint-Germain is tot het nulpunt gedaald.

Rabiot leek hard op weg naar Barcelona, maar in Spanje hebben ze er genoeg van. Het geduld van de Spaanse club is op, omdat de middenvelder volgens Mundo Deportivo nooit volledige openheid van zaken heeft gegeven over de transferperikelen. Barcelona hekelt het feit dat Rabiot maandenlang op meerdere borden aan het schaken was en nooit de knoop heeft doorgehakt. Ook zijn omgeving (zaakwaarnemer, moeder) zorgt voor vraagtekens in het Spaanse kamp.

Rabiot blijft bij PSG tot komende zomer, waarna zijn contract afloopt. Of Barcelona daarna voor hem terugkomt is nog maar de vraag. Volgens Mundo Deportivo is de club klaar met de middenvelder en is er geen belangstelling meer. Detail: ook PSG lijkt het gehad te hebben met Rabiot, die zich bijzonder lastig opstelde tijdens de contractonderhandelingen en die vervolgens liet klappen. Hij is verbannen uit het eerste elftal.

Barcelona heeft Rabiot meer dan genoeg tijd gegeven om een keuze te maken over zijn toekomst, schrijft de Spaanse krant. De Catalanen wilden ver voor hem gaan, maar het kamp van Rabiot stelde onder meer bijzonder hoge salariseisen. Daarnaast waren ook enkele Premier League-clubs in hem geïnteresseerd. Geen van die clubs kreeg duidelijkheid. 

Als Rabiot niet naar Barcelona vertrekt, is dat mogelijk goed nieuws voor Frenkie de Jong. De Fransman werd vooraf bestempeld als een van de grootste concurrenten van de 21-jarige Ajacied, die aan het einde van dit seizoen voor maximaal 86 miljoen euro naar Spanje vertrekt.