De Roon trots op bijnaam: 'Ze kijken hier vaak naar wat je zonder de bal doet'

De Roon trots op bijnaam: 'Ze kijken hier vaak naar wat je zonder de bal doet'

01-02-2019 09:04
19

Marten de Roon is trots op zijn prestaties bij Atalanta Bergamo. Zijn club strijdt mee om Champions League-voetbal en de verdedigende middenvelder zelf is niet weg te denken uit de basiself van de Italianen.

De Roon kreeg al gauw de bijnaam 'Golfbreker'. "We spelen met opkomende vleugelverdedigers en dan moet ik achterblijven om voor balans te zorgen", legt de defensief ingestelde middenvelder uit in een interview bij de BBC. "Als de tegenstanders dan de bal krijgen en uit willen breken sta ik er om hun aanval te onderbreken."

"Dat kan met een overtreding, met een goede overname of door mezelf goed te positioneren", vervolgt De Roon. "Ze houden er in Italië van als je vaak ballen verovert. Het hebben van de bal is misschien niet zo belangrijk, maar daarom kijken ze juist vaak naar wat je zonder de bal doet."

"Ik speelde drieënhalf jaar geleden een goede wedstrijd in Milaan en toen kreeg ik de bijnaam. Ik ben er trots op, maar het is belangrijker dat het team het daardoor goed doet. Ik denk dat ik het team kan helpen met het onzichtbare werk dat ik doe. Als ik er niet ben zal je dat missen."