Enthousiaste Koeman prijst Feyenoord: 'Een goede prof, hij zeurt nooit'

Enthousiaste Koeman prijst Feyenoord: 'Een goede prof, hij zeurt nooit'

Gepubliceerd: vrijdag 1 februari 2019 om 10:12vr 01-02-2019 om 10:12

Feyenoord heeft met het aantrekken van Cuco Martina op deadline day een uitstekende slag geslagen. Dat zegt Erwin Koeman vrijdag in gesprek met De Telegraaf. Koeman ziet Martina zelfs als de 'perfecte' vervanger voor Eric Botteghin. 

Vanwege een blessure komt Botteghin dit seizoen niet meer in actie. Feyenoord nam Martina donderdag op huurbasis over van Everton. Op Goodison Park werkte Koeman, als assistent van zijn broer Ronald, samen met de oud-speler van onder meer RKC Waalwijk en RBC Roosendaal.

"Deze jongen is een goede prof. Zeurt nooit, geeft elke wedstrijd honderd procent, traint geweldig en staat er altijd. Dat is ook de reden waarom een heleboel clubs hem graag wilden inlijven", zegt hij.

Zélf probeerde Koeman Martina een halfjaar geleden naar Fenerbahçe te halen. Daar maakte hij toen nog deel uit van de technische staf van Phillip Cocu. "Dat mislukte, omdat hij toen net op het punt stond bij Stoke City te tekenen. Na het vertrek van Ronald bij Everton werd het voor Cuco opeens lastiger in Liverpool en daarom koos hij voor een verhuur aan Stoke."

"Cuco heeft een groot loopvermogen en kon in de Premier League uitstekend mee in de fysieke strijd. Hij stond elke week zijn mannetje en heeft zowel bij Southampton als bij Everton veel gespeeld, hoewel we hem aanvankelijk als back-up hadden gehaald. Hij kon iedereen vervangen."

Lees ook: Engelsen reageren massaal op Feyenoord-transfer Martina: 'We geven 3 miljoen'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Martina een versterking voor Feyenoord?

Ja
47%
Nee
53%
(5555 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws