Ajax-huurling wordt publiekslieveling: 'Ik snap wel waarom ze mij Kanté noemen'

Ajax-huurling wordt publiekslieveling: 'Ik snap wel waarom ze mij Kanté noemen'

01-02-2019 10:26 Laatste update: 12:12
35

Azor Matusiwa vindt het mooi dat hij nú al de harten van de fans van De Graafschap heeft veroverd. Twee weken geleden was de huurling van Ajax een van de uitblinkers tijdens de thuiszege (5-1) op Fortuna Sittard. Vrijdagavond wacht de cruciale degradatiekraker tegen NAC Breda. 

Na Fortuna-thuis werd de controleur overladen met complimenten. "Er waren heel veel mensen die met mij op de foto wilden. Ik kwam als laatste het veld af", blikt Matusiwa terug in de Gelderlander

In Doetinchem vergelijkt met Matusiwa met Chelsea-ster N'Golo Kanté. "Ik snap wel waarom ze mij Kanté noemen. Qua speelstijl lijken we op elkaar. Maar ik ben nog lang niet van zijn niveau. Ik voetbal bij De Graafschap en moet nog grote stappen zetten."

Het doel op De Vijverberg is helder: handhaving. "Ik moet voor extra gif zorgen, de ploeg aan het voetballen brengen. Nog lang niet alles gaat goed. Maar ik doe er alles aan om de club te helpen om in de Eredivisie te blijven."

Matusiwa heeft bij Ajax een contract tot medio 2020. De Graafschap versterkte zich deze maand ook met onder meer Charlison Benschop en Ruben Ligeon.