'Dikke Prins' Janssen vertelt bij DWDD over Ajax-vertrek: Verschrikkelijk man

'Dikke Prins' Janssen vertelt bij DWDD over Ajax-vertrek: "Verschrikkelijk man"

01-02-2019 11:10 Laatste update: 02-02-2019 12:18
43

In het nieuwe boek 'Theo Janssen: op pad met de Dikke Prins' vertelt de hoofdpersoon onder meer over zijn interlandloopbaan én zijn vertrek bij Ajax, in 2012. Donderdagavond zat Janssen samen met schrijver Marcel van Roosmalen aan tafel bij talkshow De Wereld Draait Door om het boek te promoten. Het optreden van de voormalig linkspoot viel in de smaak bij het publiek. 

Het gesprek tussen presentator Matthijs van Nieuwkerk, Janssen en Van Roosmalen leverde de nodige hilariteit op. Janssen bleek allereerst weinig interesse te hebben in het boek. "Ze vroegen me om een boek, dan konden ze het krijgen ook. Wat er in staat, geen idee", zei hij.

Van Roosmalen wilde graag benadrukken dat er óók een aantal onthullingen zijn opgenomen in het boek. Zo vertelt Janssen onder meer over zijn afscheid bij Ajax in 2012. Hij hield het slechts één seizoen vol in Amsterdam - en dat had te maken met de afstand naar de hoofdstad.

"Er waren wegwerkzaamheden, verschrikkelijk man. Soms zat ik 's ochtends van half zeven tot elf uur in de auto. File. Af en toe was ik ook wat te laat op de training, omdat ik in de file stond. Op een gegeven moment dacht ik: waar doe ik het voor? Toen ben ik gestopt."

Het volledige gesprek met Janssen, die Ajax in 2012 inruilde voor zijn grote liefde Vitesse, is hier te zien