'Of ik jaloers ben op Frenkie de Jong? Wow, nee. Waarom zou ik jaloers zijn?'

'Of ik jaloers ben op Frenkie de Jong? Wow, nee. Waarom zou ik jaloers zijn?'

01-02-2019 12:57
27

Andre Onana is niet jaloers op Frenkie de Jong. De 21-jarige middenvelder van Ajax bezegelde vorige week zijn transfer naar FC Barcelona, de club waar Onana in de jeugd keepte.

"Of ik jaloers ben op Frenkie? Wow, nee. Waarom zou ik jaloers zijn? Ik ben juist een van de mensen geweest die Frenkie adviseerde om voor Barcelona te kiezen", reageert Onana tegenover Ajax Life. "We hebben elkaar gesproken over de stad, de club en nog veel meer."

"Ik ben niet jaloers op Frenkie, ik ben juist blij voor hem", benadrukt de Ajax-doelman, die vijf jaar op La Masia zat. "Heel erg blij. Het is fantastisch dat Frenkie naar Barcelona gaat. We speelden samen bij Jong Ajax, in het eerste en nu gaat hij naar Barcelona. Fantastisch. Heel mooi!"

Onana heeft geen moeite gedaan om De Jong, die aanvankelijk op weg leek naar Paris Saint-Germain, te overtuigen van een Barça-trasnsfer. "Haha, nee hoor. Ik heb Frenkie al lang geleden verteld over Barcelona. Frenkie moet zijn eigen keuzes maken en dat heeft hij gedaan. Ik ben blij voor Frenkie en wens hem heel veel succes."