De enige waarheid is dat Riechedly dolgraag bij Ajax wilde blijven

"De enige waarheid is dat Riechedly dolgraag bij Ajax wilde blijven"

01-02-2019 13:39
35

Het verhaal dat Riechedly Bazoer in december 2016 zélf heeft aangedrongen op een vertrek bij Ajax, is onjuist. Dat vertelt zijn broer en zaakwaarnemer Irchandly in gesprek met Voetbal International. 

"De enige waarheid is dat Riechedly dolgraag bij Ajax wilde blijven om zich terug te knokken in het elftal. Ze hadden met Riechedly een speler die goed in de markt lag bij grote clubs in Europa. Zijn kans op speeltijd was onder Peter Bosz aanzienlijk lager dan voorheen", legt Irchandly Bazoer uit. 

Wedden

Meer odds

"Ondanks dat was iedereen het er over eens dat hij te goed was voor de bank. Al deze factoren leidde tot een duidelijk advies vanuit de club om verder te kijken."

Helaas
"Het feit dat Ajax met Frenkie de Jong, Donny van de Beek en destijds Abdelhak Nouri al drie middenvelders klaar had staan in dezelfde leeftijdscategorie, maakte de situatie des te ingewikkelder", vervolgt hij.

"De boodschap was helder en met Vfl Wolfsburg dachten we de beste keuze te maken. Napoli, Everton en Chelsea waren ook concreet, maar Duitsland was dicht bij huis en de Bundesliga een prima competitie. Helaas liep het anders."

Via Wolfsburg belandde Bazoer afgelopen zomer bij FC Porto. Inmiddels is de 22-jarige middenvelder op huurbasis actief voor FC Utrecht.