Rutten: 'Cristiano Ronaldo nummer één op m'n lijstje, Lionel Messi op twee'

Rutten: 'Cristiano Ronaldo nummer één op m'n lijstje, Lionel Messi op twee'

01-02-2019 14:06
21

Anderlecht haalde op de slotdag van de winterse transferperiode één speler: Yannick Bolasie. Het liefst had trainer Fred Rutten - gekscherend - nog wat grotere namen gehad.

"Ik had een mooi lijstje en nummer één was Cristiano Ronaldo, op twee stond Lionel Messi en nummer drie was Yannick Bolasie. Hij staat daar nu (wijst naar Bolasie). Dus ik ben wel blij", lacht Rutten op de persconferentie voor Standard Luik-uit. "Nu is het alleen hopen dat hij de druk aankan."

Bolasie kwam donderdag op de valreep over van Everton en maakt het seizoen op huurbasis af bij Anderlecht. Rutten: "We waren op zoek naar een type dat meteen rendement heeft. Iemand die doelpunt scoort en voor assists kan zorgen. Aan dat profiel voldoet Bolasie. Het maakt niet uit op welke positie."

"Frank Arnesen (technisch directeur, red.) en ik hebben nooit gezegd dat we een nummer 9 willen. Ik wil altijd rendement. We hebben nu al twee uitstekende spitsen, met veel gemaakte doelpunten", besluit de Nederlandse trainer van Anderlecht.