Basisplek op het spel bij Ajax: 'Hopelijk maakt iedereen zich een beetje zorgen'

Basisplek op het spel bij Ajax: 'Hopelijk maakt iedereen zich een beetje zorgen'

01-02-2019 15:44
56

Lasse Schöne maakt zich zorgen over zijn basisplaats bij Ajax. De Deense routinier hoopt dat zijn ploeggenoten dat gevoel ook hebben na de verloren Klassieker tegen Feyenoord (6-2).

Het is de vraag of Ajax-trainer Erik ten Hag wijzigingen gaat doorvoeren voor het thuisduel met VVV-Venlo. "Dat zou kunnen, maar dat moet je aan de trainer vragen", reageert Schöne bij FOX Sports. "Iedereen die gespeeld heeft, weet dat het niet goed genoeg was. Of ik me zorgen maak? Je moet je altijd zorgen maken bij een topclub. Dat hoort erbij. Ik hoop dat iedereen zich een beetje zorgen maakt."

Ajax heeft 'geen prettige week' achter de rug, bekent Schöne. "Er is over gesproken en dan vallen er ook wel harde woorden. En terecht. Er is veel fout gegaan en dan mag je best wel bepaalde mensen aanwijzen. Onder andere mezelf. Zo is het. Je mag best namen noemen. Dat hebben we ook gedaan. Daar worden we alleen maar beter van."

Schöne ontkent dat de spelers van Ajax zijn afgeleid door - onder meer - de transferperikelen. "Voor de winter had niemand het over de dingen die eromheen gebeurden. Nu gaat het twee duels stukken minder en worden de randzaken uitgelicht. Daar geloof ik niet zo in. We trainen hard, zijn hard en goed voor elkaar, daar heeft het niets mee te maken."