Tegenstrijdige verhalen in Frankrijk over afgeketste Paris Saint-Germain-transfer

Tegenstrijdige verhalen in Frankrijk over afgeketste Paris Saint-Germain-transfer

01-02-2019 16:31
7

In Frankrijk bestaan verschillende verhalen over waarom de transfer van Luciano Acosta naar Paris Saint-Germain niet is doorgegaan. De 24-jarige Argentijn had al afscheid genomen van zijn ploeggenoten van DC United. Daarna ging het mis. 

Het is niet duidelijk waarom de transfer van Acosta is afgeketst. Het plan was dat PSG zes miljoen euro plus bonussen over zou maken aan DC United, meldt L'Equipe. Toen Acosta in Frankrijk was en in een hotelkamer wachtte op zijn medische keuring, kreeg hij te horen dat de deal tóch geklapt is. Het afgesproken doorverkooppercentage kwam op het spel te staan. DC United wilde geen grote bonus opgeven, waarna PSG 's avonds de onderhandelingen beëindigde.

Een ander verhaal is dat trainer Thomas Tuchel Acosta helemaal niet wilde hebben, meldt Le10 Sport. Het Franse medium claimt dat Tuchel nooit op de hoogte is geweest van de onderhandelingen tussen PSG en DC United. De Franse club zoekt een vervanger voor de geblesseerde Neymar, die voorlopig niet in actie kan komen. Volgens Le10 Sport heeft Tuchel een stokje voor de transfer gestoken en wilde hij liever iemand anders.

Weer een ander verhaal is dat PSG en DC United uiteindelijk toch geen akkoord wisten te bereiken over de transfersom. L'Equipe meldt dat de Amerikaanse club minstens zes miljoen euro zou ontvangen, maar Gianluca Di Marzio beweert dat het om veel meer geld ging: PSG wilde niet meer betalen dan 11,5 miljoen, terwijl de MLS-club dertien miljoen eiste. Feit is dat Acosta weer het vliegtuig naar Amerika kon pakken.