Slutsky pareert kritiek op speelwijze: 'Verklaarbaar dat er wat angst insluipt'

Slutsky pareert kritiek op speelwijze: 'Verklaarbaar dat er wat angst insluipt'

Gepubliceerd: vrijdag 1 februari 2019 om 23:07vr 01-02-2019 om 23:07

De kritiek op Leonid Slutsky zou toenemen binnen Vitesse, maar daar trekt de Russische trainer zich weinig van aan. Hij is niet van zijn defensieve strategie in te ruilen voor een meer aanvallende aanpak.

Na de nederlagen tegen AZ (2-0 in de KNVB Beker) en Fortuna Sittard (2-1) neemt de druk toe. Slutsky ziet het niet zo zwart in, vertelt hij aan Omroep Gelderland. "Tegen Fortuna hebben we 70 minuten goed gespeeld. Zij krijgen geen grote kans. De tweede goal moet je maken, maar blijft uit. Dan is het ook verklaarbaar en logisch dat er wat angst insluipt."

"We gingen achteruit lopen en gaven geen druk meer op de bal. Dat was een vergissing", vervolgt Slutsky. "Tegen AZ was het anders en heb je gelijk. Het was slecht en we kregen geen enkele kans. Die twee wedstrijden verschillen echt van elkaar."

Slutsky blijft ondanks de valse start na de winterstop en de vermeende kritiek onbewogen. "Ik leg mijzelf veel meer druk op dan de buitenwacht. Het is onmogelijk dat die druk groter is. Ik ben altijd bezig om zaken te verbeteren en ben zeer kritisch op mezelf. Hoe kan het beter, hoe kreeg ik er meer een winnaarsmentaliteit in, wat moet tactisch ander. Wil ik iets veranderen?"

"Ik ben niet bezig met wat mensen over mij vinden. Ik heb er ook geen tijd voor om daar over na te denken", aldus Slutsky.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Poll

Is Slutsky nog de juiste trainer voor Vitesse?

(2399 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws