Van der Gaag: 'Een heel trieste constatering, maar ik ben verantwoordelijk'

Van der Gaag: 'Een heel trieste constatering, maar ik ben verantwoordelijk'

01-02-2019 23:33
23

NAC-trainer Mitchell van der Gaag zag zijn ploeg vrijdagavond geen moment aanspraak maken op een goed resultaat op De Vijverberg. De Brabanders gingen met 3-0 onderuit bij De Graafschap en zijn daardoor de nieuwe hekkensluiter.

"Dit geeft een heel slecht gevoel, zonder twijfel", zegt Van der Gaag bij FOX Sports. "We waren zelf verantwoordelijk voor de eerste goal, dat ging wel heel makkelijk. In de tweede helft wilden we een aantal dingen veranderen, maar na twee minuten ligt de bal weer bij ons binnen. Dan wordt het er niet makkelijker op. Met de laatste bal van de wedstrijd wordt het 3-0. Dan is alles wel heel slecht."

Van der Gaag had met zijn spelers afgesproken dat, ongeacht het resultaat, iedereen tegen elkaar kon zeggen dat er alles aan was gedaan. "Maar dat kunnen we niet tegen elkaar zeggen. Dat is een heel trieste constatering, maar daar ben ik verantwoordelijk voor. Als we niet doorhebben wat er nodig is voor deze wedstrijd, dan wordt het heel vervelend en verdienen we het ook niet."

Van der Gaag is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien bij NAC. "Dit zijn de lastige momenten, maar je moet toch weer verder. Als sportman geloof ik er nog in. We zijn altijd bezig om beter te worden, we moeten vooruitkijken. Verder is het niet aan mij."