De Ligt: Het was geen bedachte verklaring. Ik heb gewoon gezegd wat ik vond

De Ligt: "Het was geen bedachte verklaring. Ik heb gewoon gezegd wat ik vond"

02-02-2019 06:58
40

Matthijs de Ligt heeft zijn openhartige interview na de wedstrijd tegen Feyenoord (6-2) niet teruggekeken. Daarin was de Ajax-aanvoerder behoorlijk kritisch op al zijn teamgenoten, inclusief op zichzelf. De Ligt vond het onder meer 'schandalig' dat de Ajacieden niet de 'bereidheid' toonden in De Klassieker.

"Het is ongelooflijk, ik zeg het je eerlijk. Je speelt een Klassieker. Iedereen weet wat een Klassieker betekent. Niet bereid om alles te geven? Ja, dat is schandalig. Meer kan ik er niet van maken", zei De Ligt onder meer tegen FOX Sports. 

De Telegraaf vroeg De Ligt vrijdag naar een reactie. "Nee, ik heb het interview niet teruggezien." De Ajax-aanvoerder geeft toe dat hij met een ander gevoel voor de camera stond dan normaal. "Het was m'n eerste nederlaag als aanvoerder van Ajax. En nog wel in de Klassieker. Ik stond daar met meer pure emotie. Het was geen bedachte verklaring. Ik heb gewoon gezegd wat ik vond."

De spelers van Ajax hebben een dag na De Klassieker uitgebreid gesproken over wat er misging. De Ligt: "Een Klassieker zo verliezen blijft zuur, maar het is wel de bedoeling dat we hier beter uitkomen en snel vat krijgen op onze goede flow van voor de winterstop."

Lees ook: De Ligt brandt Ajax-ploeggenoten af: "Ik denk dat ik wel genoeg heb gezegd"