Ehizibue liet 1,7 miljoen euro lopen: Ik kon gewoon geen ja zeggen

Ehizibue liet 1,7 miljoen euro lopen: "Ik kon gewoon geen ja zeggen"

02-02-2019 07:49
34

Kingsley Ehizibue stond op het punt om een meerjarig contract bij Genoa te tekenen tegen 1,7 miljoen euro per jaar, maar het gevoel was niet goed. De rechtsback van PEC Zwolle besliste uiteindelijk om niet naar de Serie A te gaan. Tegenover de Volkskrant doet hij zijn verhaal.

PEC was voor een bedrag van ongeveer drie miljoen euro rond met Genoa en ook de persoonlijke voorwaarden waren geregeld. Ehizibue en technisch directeur Gerard Nijkamp stapten in het vliegtuig naar Italië, waar het misging. Na de medische keuring deelde Ehizibue het bestuur van Genoa mee dat hij het toch niet ging doen. "Het was de moeilijkste beslissing in mijn leven. Ik heb mezelf nog proberen om te praten, maar had geen vrede in mijn hart", zegt Ehizibue.

Ehizibue had de ambitie om hogerop te gaan. "Ik heb altijd tegen mezelf gezegd: als er een mooie club komt waar ik veel geld kan verdienen, dan ga ik. Maar eenmaal in Genua zei mijn hart dat ik het niet moest doen. Ik ben een gevoelsmens."

De 1,7 miljoen euro per jaar, die Ehizibue volgens de Volkskrant zou verdienen bij Genoa, is een veelvoud van wat hij nu bij PEC verdient. "Hoe kun je daar nee tegen zeggen, hè?. Ik zou elke speler die dit bedrag zou laten lopen ook voor gek hebben verklaard, maar ik kon gewoon geen ja zeggen."