Roda JC onderhandelt met goudhaantje: 'Afgelopen dagen volop gesproken'

Roda JC onderhandelt met goudhaantje: 'Afgelopen dagen volop gesproken'

02-02-2019 07:59 Laatste update: 03-02-2019 18:54
46

Roda JC en Mario Engels zijn in gesprek over contractverlenging. De clubleiding van de Limburgers is positief gestemd en verwacht een akkoord met de goalgetter van de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie.

Engels (25) werd vorig seizoen door Roda overgenomen van het Poolse Slask Wroclaw, maar in de Eredivisie maakte hij in 21 competitiewedstrijden slechts één doelpunt. Na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie is alles anders en heeft Engels in 23 wedstrijden al twintig keer gescoord. Roda heeft met Engels dus een goudmijn in huis en is er veel aan gelegen om met hem te verlengen.

Beide partijen praten inmiddels over een verlenging van het aflopende contract, meldt 1Limburg. Dat wordt bevestigd door directeur Harm van Veldhoven. "Er is volop gesproken in de afgelopen dagen. In de komende weken moeten we stappen gaan zetten. We hebben gesproken over wat er mogelijk is en dat gaan we nu uitwerken."

Volgens 1Limburg is een nieuw contract zonder transferclausule 'zo goed als uitgesloten', 'omdat het al dan niet promoveren naar de Eredivisie voor zowel Roda als Engels een cruciale factor is.' Clubs hebben zich de afgelopen transferperiode bij Roda gemeld voor Engels, maar concreet werd dat nooit, vertelt van Veldhoven.