Buijs op z'n hoede voor 'de nieuwe Zlatan': 'Hebben het goed voor elkaar'

Buijs op z'n hoede voor 'de nieuwe Zlatan': 'Hebben het goed voor elkaar'

02-02-2019 09:27
15

Danny Buijs is op zijn hoede voor Willem ll. Zijn ploeg FC Groningen neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen de Tilburgers, die een aantal goede spelers rond hebben lopen, zo heeft Buijs al opgemerkt.

"Met name aanvallende middenvelder Dan Crowley is in vorm en ze hebben natuurlijk ook die 19-jarige spits Alexander Isak gehuurd van Borussia Dortmund", blikt Buijs vooruit in het Dagblad van het Noorden. "Volgens mij wordt hij de nieuwe Zlatan genoemd. Ook verdedigend heeft Willem II het goed voor elkaar. Ik kan het wel plaatsen dat ze in de winning mood zijn."

Winnen van Willem ll zal nog zonder Ritsu Doan moeten gebeuren. De Japanner was de afgelopend maand actief op de Azië Cup. Het toernooi is afgelopen, maar Doan krijgt een aantal dagen vrij van Groningen. "Ritsu heeft nog een paar dagen om bij zijn familie in Japan te zijn. We verwachten hem donderdag terug in Groningen", zegt Buijs.

"In principe kan hij er volgende week in de thuiswedstrijd tegen Vitesse weer bij zijn. Doan was ervan overtuigd dat ze het toernooi zouden winnen. Hij is fit en voelt zich goed." Qatar was in de finale van de Azië Cup met 1-3 te sterk.