Bosz waarschuwt Frenkie de Jong: 'Bang dat hem zelfde overkomt als Maradona'

Bosz waarschuwt Frenkie de Jong: 'Bang dat hem zelfde overkomt als Maradona'

02-02-2019 12:15
74

Peter Bosz is gecharmeerd van de voetballer Frenkie de Jong, maar hij ziet nog de nodige verbeterpunten. De huidig trainer van Bayer Leverkusen vindt dat de 21-jarige Ajacied de bal vaak nog te lang bij zich houdt.

Bosz sprak daar in zijn periode bij Ajax veel over met de middenvelder. "Ik vond dat Frenk te veel liep met de bal. De consequentie daarvan is dat je schoppen krijgt", zegt hij tegen Voetbal International. "Dat zie je nu ook: elke wedstrijd gebeurt het wel een of twee keer dat hij schop krijgt. Een flinke schop. Ik ben bang dat hem overkomt wat Maradona overkwam."

Daarmee doelt Bosz op de zware blessure die de Argentijnse legende in 1983 opliep bij FC Barcelona. "Frenk daagt net als Maradona een tegenstander uit. Hij zegt: 'Dat vind ik lekker, de tegenstander even voelen'. Ik zei: 'Frenk, ik weet dat het moeilijker is tegenwoordig, met die camera's, maar als ik jou als speler zou zijn tegengekomen, dan had ik je meegenomen, man en bal'."

Volgens Bosz wacht De Jong soms onnodig lang met afspelen. "Let maar op: elke wedstrijd gebeurt het hem. Tegen Duitsland, tegen Frankrijk, en dan zie je hem boos naar de scheids kijken. Want hij krijgt zo veel schoppen. Maar ik zeg: Frenk, soms kom je in duel en het gebeurt, maar bij jou is het 9 van de 10 keer, dat als je eerder speelt, je geen contact hebt."