Matusiwa: Overmars zei dat ik er goed opstond, maar dat het heel druk was

Matusiwa: "Overmars zei dat ik er goed opstond, maar dat het heel druk was"

Gepubliceerd: zaterdag 2 februari 2019 om 13:00za 02-02-2019 om 13:00

Azor Matusiwa debuteerde eind vorig seizoen in het eerste elftal van Ajax, maar mede door een blessure in de zomer begon hij weer op nul. De twintigjarige middenvelder hoopt zich op huurbasis bij De Graafschap te bewijzen.

Matusiwa kwam na zijn blessure plots niet meer in de Amsterdamse plannen voor. "Dat was niet fijn. Ik zat in de zomer van vorig seizoen dicht tegen het eerste aan. Niet spelen werd dit seizoen een gewoonte, ook toen ik weer fit raakte", zegt hij tegen Ajax Showtime. "Andere jongens stonden boven mij. Ik wilde mezelf weer bewijzen, maar dat kon niet omdat ik niet speelde na mijn blessure."

De Graafschap bood uitkomst. "Overmars zei dat ik er goed opstond, maar dat het gewoon heel druk was op dit moment. Ik vind het prima om bij één op de bank te zitten, als ik maar minuten maak bij Jong. Maar dat was helaas niet het geval. Ik heb toen voor mezelf gekozen." Ook bij Jong Ajax speelde hij niet vaak meer. "Ik kreeg het gevoel dat ik de makkelijkste keuze was, omdat ik door mijn blessure lang afwezig ben geweest."

Matusiwa hoopt via de Superboeren alsnog een doorbraak bij Ajax af te dwingen. "Uiteraard hoop ik op een dag basisspeler te worden bij Ajax. Maar we gaan het wel zien. Ik ga er wel alles aan doen om te slagen bij de mooiste club van Nederland."

Lees ookAjax-huurling wordt publiekslieveling: 'Ik snap wel waarom ze mij Kanté noemen'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Matusiwa nog doorbreken bij Ajax?

Ja
57%
Nee
43%
(2791 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws