Spurs dankt Son en boekt zonder Janssen overwinning op Newcastle United

02-02-2019 15:20
11

Tottenham Hotspur is er op eigen veld met pijn en moeite in geslaagd de tweede plek in de Premier League (tijdelijk) over te nemen van Manchester City. Spurs had tegen Newcastle United een veldoverwicht, maar slaagde er lange tijd niet in doelman Martin Dubravka te verschalken.

Bij Tottenham krijgt Vincent Janssen een nieuwe kans van manager Mauricio Pochettino, maar de Nederlander behoorde voor de wedstrijd tegen Newcastle niet tot de wedstrijdselectie. Zonder Dele Alli en Harry Kane was Tottenham vanaf de start van de wedstrijd de bovenliggende partij. De thuisploeg kreeg in de eerste helft ook de beste kansen. Zo kopte Lucas Moura naast, raakte Erik Lamela het aluminium en zag Moussa Sissoko zijn inzet gekeerd door Dubravka.

Na rust was Newcastle United zowaar dicht bij de openingstreffer. José Salomón Rondón kopte op de paal. Tottenham bleef vervolgens zoeken naar de 1-0, maar had moeite om de stugge defensie van Newcastle stuk te spelen. Na een uur spelen bracht Pochettino spits Fernando Llorente voor Lucas Moura om iets te forceren. Via een hoekschop kwam Tottenham vervolgens bijna op voorsprong. Christian Eriksen veranderde de bal van richting, maar de inzet werd van de lijn gehaald door Fabian Schär. Niet veel later was aan de andere kant een uiterste krachtsinspanning van Hugo Lloris nodig om Ayoze Pérez van scoren te houden.

In het laatste kwartier bleef Spurs zoeken naar de gewenste openingstreffer. Eriksen veranderde (opnieuw) een inzet (van Llorente) van richting, maar opnieuw werd de bal net voor de lijn weggehaald. Spurs bleef zoeken en kreeg uiteindelijk de gewenste goal. Heung-min Son haal uit van even buiten de zestien, Dubravka grabbelde en zo kwam Tottenham alsnog op voorsprong. Saillant detail was dat Llorente de bal even daarvoor beroerde met zijn arm.

Door de overwinning is Tottenham Hotspur nu de nummer twee van de Premier League. Manchester City staat nu derde, maar komt morgen nog wel in actie. Op eigen veld is Arsenal de tegenstander.