'Real-deal van 50 miljoen in extremis geklapt: conflict over opleidingsvergoeding'

'Real-deal van 50 miljoen in extremis geklapt: conflict over opleidingsvergoeding'

02-02-2019 16:17
9

Real Madrid stond op het punt om Eder Militao over te nemen van FC Porto, maar de deal van vijftig miljoen euro is volgens Marca op het allerlaatste moment niet doorgegaan. De beide clubs konden het echter niet eens worden over de opleidingsvergoeding die betaald moest worden voor de 21-jarige verdediger.

Militao werd opgeleid door Sao Paulo, dat de enkelvoudig Braziliaans international afgelopen zomer voor vier miljoen euro aan FC Porto verkocht en nu recht heeft op een opleidingsvergoeding van zes miljoen euro. De Portugezen menen dat Real Madrid dit bedrag voor zijn rekening moet nemen, maar de regerend Champions League-winnaar voelde volgens Marca hier weinig voor.

Beide clubs zijn er uiteindelijk niet uitgekomen, waardoor de zeker lijkende transfer geen doorgang heeft gevonden. Real Madrid had al een persoonlijk akkoord met Militao en zijn belangenbehartigers bereikt, maar mag over een half jaar een nieuwe poging moeten wagen. De Koninklijke gaat zich naar verwachting bij de FIFA melden om te vragen wie precies verantwoordelijk is voor de zes miljoen die overgemaakt moet worden naar Sao Paulo.