Bayern buigt in Leverkusen, Dortmund dankt Bosz, winnende goal Weghorst

Bayern buigt in Leverkusen, Dortmund dankt Bosz, winnende goal Weghorst

02-02-2019 17:23
31

Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz heeft zijn oude club Borussia Dortmund de helpende hand toegestoken met een knappe overwinning op Bayern München. BVB liet zelf punten liggen tegen Eintracht Frankfurt, maar liep dankzij Bosz alsnog uit op Bayern.

Bayer speelde gedurfd tegen de Duitse landskampioen, maar liet zich regelmatig verrassen in de omschakeling. Vlak voor rust leidde één van die Bayern-counters tot de openingstreffer. Leon Goretzka zette de aanval op en zag een schot van Kingsley Coman gestopt worden, maar kopte uiteindelijk zelf binnen op aangeven van Thomas Müller.

De thuisploeg toonde echter veerkracht en boog de achterstand om in een overwinning: Leon Bailey schoot een vrije trap van grote afstand binnen en Kevin Volland was het einde van een snelle aanval. Lucas Alario besliste de wedstrijd in de slotfase: zijn 3-1 werd aanvankelijk afgekeurd, maar de VAR kende de treffer toch goed.

Borussia Dortmund kon hierdoor opgelucht ademhalen, ondanks het puntenverlies in Frankfurt. Marco Reus zette de Bundesliga-koploper op het spoor van een overwinning na een fraaie individuele actie van Raphael Guerreiro. Luka Jovic zorgde met een knappe acrobatische actie echter voor de tegentreffer namens Frankfurt, dat Jetro Willems en Jonathan de Guzman op de bank hield. Wout Weghorst kwam wél in actie namens VfL Wolfsburg en bezorgde zijn ploeg een 0-1 overwinning bij Hertha BSC.

Overige uitslagen:
Hoffenheim-Fortuna Düsseldorf 1-1
1. FC Nürnberg-Werder Bremen 1-1