Droomdebuut op Stamford Bridge voor Higuain: pak op de broek voor hekkensluiter

Droomdebuut op Stamford Bridge voor Higuain: pak op de broek voor hekkensluiter

02-02-2019 17:53 Laatste update: 17:58
16

Chelsea en topaankoop Gonzalo Higuain hebben zich gerevancheerd na de pijnlijke 4-0 nederlaag bij Bournemouth van woensdagavond. Premier League-hekkensluiter Huddersfield Town was geen partij voor The Blues.

Higuain werd in Bournemouth nog na een uur gewisseld, maar zijn thuisdebuut voor Chelsea verliep een stuk voorspoediger. Na een kwartier had hij zijn eerste goal al te pakken na een subtiele assist van N'Golo Kanté. Eden Hazard benutte op lag van rust een penalty en zorgde in de tweede helft voor 3-0 na een fraaie individuele actie. Nadat Higuain van afstand zijn tweede maakte, was het slotakkoord voor David Luiz: 5-0.

Huddersfield Town blijft op elf punten steken en verliest de overige negentien Premier League-clubs in rap tempo uit het zicht. Ook voor nummer voorlaatst Fulham zijn de zorgen groot na de verloren stadsderby tegen Crystal Palace: Luka Milivojevic en Jeffrey Schlupp bezorgden The Eagles een 2-0 zege. Fulham staat nu zeven punten achter nummer zeventien Burnley, dat in de blessuretijd op 1-1 kwam tegen directe concurrent Southampton. 

In de subtop deed Everton een aanval op de zevende plek van Wolverhampton Wanderers. The Wolves wonnen met 1-3 op Goodison Park, waardoor de promovendus het onderlinge verschil heeft vergroot naar vijf punten. Davy Pröpper en Daryl Janmaat namen het tijdens Brighton & Hove Albion-Watford tegen elkaar op, maar kwamen niet verder dan een 0-0.