Juventus verspeelt punten tegen Parma ondanks twee goals Ronaldo

02-02-2019 22:26 Laatste update: 03-02-2019 00:25
8

Juventus heeft in eigen stadion twee punten verspeeld tegen Parma: 3-3. Cristiano Ronaldo leek met twee goals de grote man te worden bij de koploper van de Serie A, maar Gervinho gooide roet in het eten.

Na de overwinning van Napoli had Juventus een overwinning nodig om de voorsprong op de ploeg uit Napels weer terug te brengen naar elf punten. In de eerste helft was het Cristiano Ronaldo die de ban brak. De Portugees kreeg de bal in het strafschopgebied van Parma. Hij leek weg te glijden, maar slaagde er alsnog in een schot te lossen: 1-0. Die voorsprong hield de Oude Dame vast tot de rust.

In de tweede helft leek Daniele Rugani zijn ploeg al snel in veilige haven te loodsen door voor 2-0 te zorgen. Daarna regende het echter doelpunten. Twee minuten later bracht Parma de spanning terug: Luca Siligardi kopte de 2-1 tegen de touwen. Weer twee minuten later tekende Ronaldo voor zijn tweede treffer en herstelde hij de marge naar twee.

Toch knokte Parma zich opnieuw terug in de wedstrijd. Ruim een kwartier voor tijd tekende Gervinho voor de 3-2. Daardoor bleef de spanning tot het laatste fluitsignaal in de wedstrijd. Via opnieuw Gervinho pakte Parma uiteindelijk een punt in Turijn. Daardoor is het verschil tussen koploper Juventus en nummer twee Napoli teruggebracht tot negen punten.