Arbiter reageert op veelbesproken moment in Arnhem: 'Danny uitstekende VAR'

Arbiter reageert op veelbesproken moment in Arnhem: 'Danny uitstekende VAR'

03-02-2019 07:40
70

Vitesse dacht zaterdagavond drie punten over te houden aan het thuisduel met sc Heerenveen, maar na inmenging van de VAR werd het in plaats van 3-1 uiteindelijk 2-2. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof staat achter zijn beslissing.

Martin Odegaard leek het duel in de 92ste minuut te beslissen en zorgde zo voor opluchting in Arnhem. Na het doelpunt van de Noor had Van den Kerkhof echter conctact met videoscheidsrechter Danny Makkelie over een penaltymoment, voorafgaand aan de treffer. Jake Clarke-Salter hield Pelle van Amersfoort vast in het strafschopgebied.

"Uiteindelijk is de scheidsrechter verantwoordelijk, maar je weet dat Danny een uitstekende VAR is en dat hij je niet zomaar naar het scherm stuurt", zegt Van den Kerkhof tegen FOX Sports. "Hij vroeg of ik het zelf had beoordeeld en dat had ik niet. Het was voor mij niet waar te nemen. Het was een enorme kluwen van spelers en in één keer gingen er een paar naar de grond."

"Het was een cruciale beslissing, dus ik heb de tijd genomen om het vanuit meerdere hoeken te bekijken. Clarke-Salter hield heel duidelijk vast en de bal was precies op die plek gekomen. Ik sta achter de beslissing. Spelers moeten weten dat ze - zeker nu met de VAR - hun handen beter thuis kunnen houden. Alles wordt teruggekeken, dit is niet verstandig."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOAL! ⚽ Géén 3-1 maar 2-2! Sam #Lammers benut de penalty! #vitesse #heerenveen #dutchfooty #eredivisie #var @sam.lammers

Een bericht gedeeld door Voetbal (@dutchfooty) op