De Boer: 'Ik weet het zeker: dan kom ik weer in the picture bij clubs in Europa'

De Boer: 'Ik weet het zeker: dan kom ik weer in the picture bij clubs in Europa'

Gepubliceerd: zondag 3 februari 2019 om 08:55zo 03-02-2019 om 08:55

Frank de Boer koestert nog altijd de droom om aan het roer te staan bij een Europese topclub. De voormalig Ajax-trainer denkt dat hij zich bij Atlanta United weer in de kijker kan spelen, na teleurstellingen bij Internazionale en Crystal Palace.

"Mensen denken vaak dat het voetbal in Amerika minder is, maar hier blijkt uit niets dat dat zo is. Ik ben beland bij een echte voetbalclub", vertelt De Boer aan de NOS. "Ik weet het zeker: als ik hier iets goeds neerzet, kom ik vanzelf weer in the picture bij clubs in Europa."

De Boer moest wel zijn vrouw overtuigen van de stap naar de Verenigde Staten. "Als het werkelijkheid wordt, is dat wel even slikken. Vooral voor mijn vrouw. Ik ben bezig, maar zij moet hier een eigen leven opbouwen." Toch ziet hij het vooral als een uitdaging. "Hoe je dit gaat beleven, dat maakt je als mens veel completer, denk ik. Dat merkte ik al toen ik als speler naar Qatar en Turkije ging. Het is een verrijking voor ons allemaal."

Ik had ook andere keuzes kunnen maken, zeker in Europa. Maar ik had hier direct een heel goed gevoel", vervolgt De Boer, die zeer te spreken is over Atlanta en de faciliteiten. "Toen Marc Overmars (directeur voetbalzaken van Ajax, red.) mij feliciteerde, zei hij ook dat veel clubs kunnen leren van Atlanta. Hoe ze alles hebben opgebouwd en qua spelersbeleid. Atlanta gaat voor jonge talenten opleiden, net als wij in Nederland willen."

Poll

Gaat De Boer in Atlanta wél slagen?

(8539 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws