LIVE-discussie: Van Bommel kiest voor Pereiro en Malen, debutant bij Fortuna

LIVE-discussie: Van Bommel kiest voor Pereiro en Malen, debutant bij Fortuna

03-02-2019 13:35
120

Om 14.30 uur trapt PSV in eigen huis af tegen Fortuna Sittard. Bij winst loopt de koploper van de Eredivisie weer uit naar een voorsprong van vijf punten op titelconcurrent Ajax. PSV-trainer Mark van Bommel kiest tegen zijn oude liefde voor Donyell Malen en Gastón Pereiro. 

Afgelopen week, tegen FC Groningen, viel Hirving Lozano uit met een hersenschudding. Malen is zijn vervanger in de basiself. Op het middenveld krijgt Gastón Pereiro wederom de voorkeur boven Erick Gutiérrez. Tegen Groningen, dat met 2-1 werd geklopt, stond de Uruguayaan ook al in de basis. 

Bij tegenstander Fortuna krijgt Udinese-huurling Andrija Balic zijn eerste basisplaats. Finn Stokkers, die vorige week tegen Vitesse in blessuretijd voor de winnende treffer tekende, zit op de bank. 

Omdat Ajax zaterdagavond met 6-0 won van VVV-Venlo, is het gat tussen de nummers een en twee van de Eredivisie geslonken naar twee punten. Bij winst op Fortuna wordt het gat weer vijf punten. Voor Van Bommel is de clash met de Limburgers natuurlijk saillant. Hij begon ooit zijn carrière bij de huidige nummer tien van de ranglijst. 

De opstellingen

PSV: Zoet, Dumfries, Schwaab, Viergever, Angelino, Rosario, Pereiro, Hendrix, Bergwijn, De Jong en Malen

Fortuna: Koselev, Essers, Rodríguez, Heerings, Pinto, Smeets, Diemers, El Messaoudi, Balic, Novakovich en Hutten