Spektakelstuk in Zwolle: Utrecht verspeelt 3-1 voorsprong en verliest van PEC

03-02-2019 16:20 Laatste update: 19:33
178

FC Utrecht heeft ook z'n derde Eredivisie-duel van 2019 verloren. Op bezoek bij PEC Zwolle gaf de ploeg van trainer Dick Advocaat een ruime voorsprong uit handen in een knotsgekke slotfase: 4-3. In extremis ging de bal op de stip voor PEC na een overtreding die búiten het strafschopgebied gemaakt leek te worden. Mike van Duinen benutte het buitenkansje en scoorde daarna óók nog in blessuretijd.

De clash tussen PEC en Utrecht verveelde geen moment en werd al vroeg opengebroken door Simon Gustafson. De Zweed probeerde het van afstand en zijn schot verdween, enigszins van richting veranderd, achter doelman Mickey van der Hart: 0-1.

Via vleugelaanvaller Vito van Crooij werd het gelijk. Uit een voorzet van Younes Namli kopte hij fraai raak. Na rust was het weer Utrecht, dat de afgelopen twee weken verloor van Willem II (0-1) en AZ (0-3), dat op voorsprong kwam. Timo Letschert kopte raak uit een corner.

Dit bericht bekijken op Instagram

GOAL! ⚽ 59' Timo #Letschert 1-2! #peczwolle #fcutrecht #dutchfooty #eredivisie @timoletschert

Een bericht gedeeld door Voetbal (@dutchfooty) op

De Domstedelingen moesten kort na die treffer met tien man verder: op advies van de videoscheids kreeg Urby Emanuelson rood, na een harde charge op Thomas Lam. In ondertal slaagde Utrecht er even later toch in om te scoren. Op aangeven van Gustafson rondde Jean-Christophe Bahebeck na een fraaie aanname goed af in de korte hoek.

Van Duinen
Na de 2-3 van Lam, na matig verdedigen van de ploeg van trainer Dick Advocaat, volgde er een absurde slotfase. PEC zocht vol de aanval en kreeg kansen, maar ook Utrecht kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit. In de laatste minuut volgde er een discutabele strafschop voor PEC. Scheidsrechter Björn Kuipers dacht in eerste instantie aan een vrije trap, na een overtreding van Nicolas Gavory op Kingsley Ezihibue, maar na inmening van wederom de VAR ging de bal op de stip. Van Duinen schoot raak.

Daarna ging het zelfs nog helemaal mis voor het woedende FC Utrecht. In blessuretijd was het opnieuw Van Duinen die raakschot en het knotsgekke duel daarmee besliste. Jaap Stam heeft z'n eerste drie wedstrijden als trainer van PEC nu allemaal gewonnen. De ploeg is opgeklommen naar de tiende plek.

GOAL! ⚽ Zéér discutabele penalty benut door Mike van Duinen 3-3! #peczwolle #fcutrecht #dutchfooty #eredivisie