Blessure Bergwijn smet op ruime zege PSV: Gakpo en De Jong blinken uit

03-02-2019 16:20
182

PSV heeft de voorsprong op achtervolger Ajax weer vergroot naar vijf punten. In het Philips Stadion was Fortuna Sittard, dat lange tijd met tien man speelde, een maatje te klein: 5-0. Smet op de ruime zege is de blessure van Steven Bergwijn.

PSV zag Ajax zaterdagavond winnen van VVV-Venlo (6-0) en wist dus wat het te doen stond: winnen. Gaston Pereiro hielp zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd in het zadel. Hij veroverde snoepte de bal af van Fortuna -versterking Andrija Balic en schoot feilloos raak: 1-0.

Na 32 minuten moest Fortuna Sittard verder met tien man. Clint Essers maakte hands en pakte zijn tweede gele kaart. Even daarvoor kwam PSV goed weg. Scheidsrechter Kevin Blom bestrafte een tackle van achteren van Donyell Malen met een gele kaart, waar rood misschien wel op zijn plek was geweest.

Malen bleef in de rust achter in de kleedkamer. Zijn vervanger Cody Gakpo blonk vervolgens uit. Eerst gaf hij de assist voor de honderdste PSV-goal van Luuk de Jong en daarna scoorde de negentienjarige Eindhovenaar met een beauty. Het was zijn eerste treffer voor PSV.

PSV speelde de wedstrijd vakkundig uit en scoorde nog twee keer. De Jong maakte doelpunt nummer 101 en 102 voor de Eindhovense club. Smet op de zege was het uitvallen van Bergwijn. De aanvaller kreeg last van zijn kuit en moest per brancard van het veld gehaald worden.