Solskjaer-trein dendert door: wéér winst dankzij Rashford en onpasseerbare De Gea

Solskjaer-trein dendert door: wéér winst dankzij Rashford en onpasseerbare De Gea

03-02-2019 16:57
23

Dankzij een krappe zege op Leicester City is Manchester United zondagmiddag weer iets dichter in de buurt van de top-vier in de Premier League gekomen. Marcus Rashford bezorgde de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer drie punten: 0-1. 

United kende een droomstart tegen Leicester. Na een slordige pass van rechtsback Ricardo Pereira verstuurde Paul Pogba een héérlijke bal naar Rashford en oog in oog met Kasper Schmeichel bleef de aanvaller koel: 0-1.  

Wedden

Meer odds

Leicester kreeg ook een aantal goede kansen in de eerste helft. Onder meer James Maddison was dichtbij de gelijkmaker. Telkens lag David de Gea in de weg of grepen verdedigers van The Red Devils goed in. 

Na de pauze was het vooral Leicester dat de klok sloeg. De Gea groeide uit tot grote uitblinker. De Spaanse sterspeler van United hield Jamie Vardy (tweemaal), Harvey Barnes en Rachid Ghezzal fraai van scoren af en bleek onpasseerbaar in het King Power Stadium. 

Door de overwinning, de zevende in acht Premier League-duels onder Solskjaer, heeft United nu 48 punten, één meer dan nummer zes Arsenal en twee minder dan nummer vier Chelsea. Arsenal trapt om 17.30 uur af tegen Manchester City. City werd zaterdag op de ranglijst gepasseerd door Tottenham Hotspur en staat nu derde, op vijf punten achter koploper Liverpool.