Viergever over verhitte strijd met Ajax: 'We kunnen van onszelf verliezen'

Viergever over verhitte strijd met Ajax: 'We kunnen van onszelf verliezen'

Gepubliceerd: zondag 3 februari 2019 om 18:06zo 03-02-2019 om 18:06

Laatste update: zondag 3 februari 2019 om 18:07zo 03-02-2019 om 18:07

De luxe voorsprong van vijf punten op Ajax betekent zéker niet dat de competitie, veertien wedstrijden voor het einde, al gespeeld is. Dat denkt Nick Viergever. De PSV-verdediger denkt dat de koploper 'nog van zichzelf kan verliezen'. 

Bennett van Fessem
EINDHOVEN

Een dag na de zege van Ajax op VVV-Venlo (6-0) won ook PSV met grote cijfers. Fortuna Sittard moest er zondag aan geloven in het Philips Stadion: 5-0. "Vijf punten verschil, dat moeten we vasthouden - en liefst uitbouwen", zei Viergever na de wedstrijd, voor de camera van VoetbalPrimeur. 

"Elke wedstrijd moet je het optimale uit jezelf halen. Dat is het enige wat we nu moeten doen, anders kunnen we nog van onszelf verliezen. Vandaag laat je in de tweede helft een goed niveau zien, dat moeten we nu blijven volhouden. Dat is onze enige taak."

"Het is een goede uitgangspositie voor ons, maar de weg is nog zó lang. Dit was wedstrijd twintig, er zijn er nog genoeg te gaan. We moeten het maximale uit onszelf halen."

Bekijk het volledige interview met Viergever hieronder. Hij gaat verder onder meer in op de uitstekende invalbeurt van Cody Gakpo.  

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wordt PSV kampioen?

(2614 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws