De Eredivisie-flops: drietal van Feyenoord, hoog NAC-gehalte en Bazoer

De Eredivisie-flops: drietal van Feyenoord, hoog NAC-gehalte en Bazoer

04-02-2019 10:00 Laatste update: 10:00
48

Grootste verrassing in speelronde 20 van de Eredivisie was ontegenzeggelijk de nederlaag van Feyenoord bij Excelsior, zeven dagen na de sensationele 6-2 zege op Ajax. In Kralingen bakten diverse Feyenoorders er niets van - en dus zien we veel namen van de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst terug in ons wekelijkse floplijstje. Ook NAC Breda, de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie, is met drie man vertegenwoordigd. 

Benjamin van Leer (NAC Breda) 
Tijdens de degradatiekraker in Doetinchem maakte Van Leer geen beste beurt. Had hij niet beter kunnen handelen n bij die - natuurlijk heel aardige - vrije trap van Youssef El Jebli? Twee weken eerder schoot de middenvelder op exact dezelfde wijze raak. Ook bij de 3-0 van Leeroy Owusu zag Van Leer niet goed uit. 

Jerry St. Juste (Feyenoord)
Je gaat haast denken dat het een mentale kwestie is, bij Feyenoord-back St. Juste. Tegen Excelsior leek het er soms op alsof hij simpelweg niet vooruit te branden was. 

Menno Koch (NAC Breda)
Pijnlijk, dat uitgerekend de captain van NAC op De Vijverberg de slechtste man was aan de zijde van de Brabanders. Overigens bakten de collega-verdedigers van Koch er óók niets van. 


Clint Essers (Fortuna Sittard) 
Niet zo snugger natuurlijk wat Essers in het Philips Stadion deed tijdens PSV-Fortuna (5-0). Al na een halfuur pakte de verdediger zijn tweede gele kaart. Met een man minder speelden de gasten een kansloze wedstrijd. 

Sean Klaiber (FC Utrecht) 
Klaiber begon lekker in Zwolle, door in de eerste minuut al bíjna te scoren. In de resterende 94 minuten deed de snelle back van FC Utrecht helaas vrijwel alles fout. 

Damil Dankerlui (Willem II) 
Nog een vleugelspeler die érg matig speelde. Willem II-trainer Adrie Koster blijft het maar proberen met Dankerlui in de aanval. Op die positie heeft de rechtspoot totaal geen toevoegde waarde, bleek tegen FC Groningen (1-2) eens te meer. Na de pauze schoof Dankerlui terug naar de achterhoede, maar ook daar stapelde hij fout op fout. 

Riechedly Bazoer (FC Utrecht) 
Op bezoek bij PEC misdroeg Bazoer zich na het laatste fluitsignaal. De Utrecht-middenvelder gaf de vierde man een duw en ontving direct rood van scheidsrechter Björn Kuipers. Bazoer krijgt ongetwijfeld een vette schorsing aan z'n broek. 


Tonny Vilhena (Feyenoord)
Vaak geprezen dit seizoen, ook in ons Elftal van de Week, maar zondag was het helemaal niks wat Vilhena liet zien in Kralingen. Op het middenveld werd hij steeds afgetroefd door spelers van de tegenstander. Na de 1-1 van Ali Messaoud liep Vilhena boos en gefrustreerd over het veld. 

Adrián Dalmau (Heracles Almelo) 
Hij schiet er gelukkig zo nu en dan een in, maar verder voegt Dalmau bitter weinig toe aan het spel van Heracles, bleek zondag op bezoek bij ADO Den Haag (2-0 verlies) eens te meer. Gek dat trainer Frank Wormuth topscorer Kristoffer Peterson tot de 86e minuut op de bank hield. 

Gervane Kastaneer (NAC Breda) 
Als een kip zonder kop rende Kastaneer vrijdagavond over het veld van De Graafschap. Vrijwel alle acties van de rappe buitenspeler mislukten. 

Steven Berghuis (Feyenoord) 
Wedstrijd zoals tegen Excelsior bewijzen wellicht zien waarom grote clubs in het buitenland het (nog) niet aandurven met Berghuis. Het gebeurt gewoon té vaak dat de stilist van Feyenoord tijdens wedstrijden onzichtbaar is en zich niet weet te onderscheiden. In de verloren stadsderby liet Berghuis totaal niets zien.