Been kraakt Feyenoord: Je eigen kapitaal komt niet aan voetballen toe

Been kraakt Feyenoord: "Je eigen kapitaal komt niet aan voetballen toe"

03-02-2019 21:12
51

Mario Been was zondagmiddag aanwezig bij Excelsior-Feyenoord en wist niet wat hij zag. De regerend bekerwinnaar slaagde er een week na de 6-2 tegen Ajax niet in om de stadgenoot zijn wil op te leggen en ging vlak voor tijd onderuit in Kralingen.

"Je wordt er gek van. Het is ongelooflijk", opent de voormalig Feyenoord-trainer bij Rondo op Ziggo Sport. Been zag hoe Robin van Persie voor de aftrap zijn medespelers toesprak. "Dan denk je: die klappen erop, daar word je gek van." De nummer drie van de Eredivisie ging echter steeds lamlendiger voetballen, stelde de analist vast. "Op een gegeven moment moesten er spelers warmlopen. Die stonden gewoon stil, naar de wedstrijd te kijken. Er was ook geen assistent die daarheen liep en zei: jongens, gaan we nog wat doen?"

Ook het aan- en verkoopbeleid van Feyenoord leidt tot gefronste wenkbrauwen bij Been. "Ik denk dat Feyenoord op dit moment niet de spelers haalt die de ploeg beter maken. Of het aan Martin van Geel ligt? Nou, die is verantwoordelijk voor het transferbeleid." De momenteel clubloze trainer noemt Jordy Clasie als voorbeeld. "Dat is een gehuurde speler. Maar Amrabat en Tapia zijn al weg, Ayoub speelt nooit... Je eigen kapitaal komt niet aan voetballen toe, omdat daar een gehuurde voetballer uit Engeland staat. Ik begrijp dat totaal niet."