VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier met drie spelers, één Ajacied

VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier met drie spelers, één Ajacied

04-02-2019 09:00
135

PSV is na de eclatante zege op Fortuna Sittard hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. De Eindhovenaren leveren drie spelers - één meer dan De Graafschap en twee meer dan Ajax.

Sergio Padt (FC Groningen)
Voor de tweede week op rij in VP's Elftal van de Week. De doelman hoefde slechts één keer te vissen, terwijl Willem II zijn doel vaak onder vuur nam. Door zijn goede keeperswerk won Groningen met 1-2 in Tilburg.

Nicolás Tagliafico (Ajax)
Maakte zijn rentree in de basiself van Ajax en direct oogde de Amsterdamse verdediging zekerder. De linksback uit Argentinië is sinds zijn komst onmisbaar voor de ploeg van trainer Erik ten Hag.

Jonas Svensson (AZ)
De Noorse stoomwals aan de rechterkant vormt in 2019 een ijzersterk met de teruggekeerde Calvin Stengs. Met een versierde strafschop en assist op de eigen goal van Michael de Leeuw was Svensson opnieuw belangrijk voor AZ.

Leeroy Owusu (De Graafschap)
Het was genieten op De Vijverberg, waar De Graafschap de rode lantaarn in de Eredivisie overdroeg aan tegenstander NAC Breda. Owusu is met zijn sturm und drang van grote waarde voor zijn ploeg.

Jerdy Schouten (Excelsior)
De beste speler op het veld tijdens Excelsior - Feyenoord. Schouten vocht mooie duels uit met Tonny Vilhena en was de Oranje-international vaak de baas. Hij is één van de meest veelbelovende spelers van de Eredivisie.

Youssef El Jebli (De Graafschap)
Staat symbool voor de opleving van De Graafschap. Na zijn twee doelpunten tegen Fortuna Sittard (5-1) was de stilist tegen NAC Breda goed voor een assist en zéér fraaie (en rake) vrije trap.

Gaston Pereiro (PSV)
Als het lukt, is het een genot om naar te kijken. Met de nadruk op als. De thuiswedstrijd van PSV tegen Fortuna Sittard was voor Pereiro de perfecte gelegenheid om weer eens uit te blinken.

Cody Gakpo (PSV)
Beleefde een invalbeurt om nooit te vergeten. Met een doelpunt, zijn eerste voor PSV, en een assist vertolkte de negentienjarige Eindhovenaar een belangrijke rol in de 5-0 overwinning op Fortuna Sittard.

Marios Vrousai (Willem II)
Heeft veel in zijn mars, zo blijkt in de wittebroodsweken van Vrousai in de Eredivisie. De Griek scoorde bij zijn debuut en was zaterdagavond tegen FC Groningen weer uitstekend op dreef. Beloonde zichzelf met een doelpunt.

Tomas Necid (ADO Den Haag)
Stond sinds eind september droog, maar wierp tegen Heracles Almelo alle schroom van zich af. Door twee doelpunten van de Tsjechische spits pakte ADO drie belangrijke punten.

Luuk de Jong (PSV)
Met doelpunt 100, 101 en 102 voor PSV onderstreepte De Jong nog maar eens zijn grote aandeel in het Eindhovense succes. De topscorer van de Eredivisie staat na zijn hattrick op achttien treffers dit seizoen.